De Bloemen Plukweide (ondernemer)

Nieuwe ondernemer!

De bloemen Plukweide is een tuin waar je mooie en bijzondere biologisch geteelde bloemen kunt plukken en heerlijk kunt vertoeven.
De bloemen worden volledig vrij van chemicaliën en sproeimiddelen gekweekt. Omdat dit beter is voor het milieu, gezonder voor de boer en de consument. Door de grote diversiteit aan soorten blijven ziekten en plagen beperkt. Bovendien verzorgen ze de bodem met biologische mest of compost zodat de planten gezond en krachtig kunnen groeien.
Ze werken (net als Ecoring) gedeeltelijk volgens het CSA ( community supported agricultuur). Dit is een beweging tegen de grootschalige landbouw. Oogstaandeelhouders betalen een jaarlijks bedrag, waarmee de boer(in) de bloemen kan telen. In plaats van bloemen bij de bloemist te kopen die uit bijv. Afrika komen en onder de gifstoffen zitten, bespaar je het klimaat door ze dichtbij huis en zonder tussenhandel te plukken. Zo hopen zij een vaste groep te creëren die betrokken is bij de bloemen Plukweide.
Ze verkopen daarnaast ook losse plukbonnen en strippenkaarten, deze kun je kopen op de tuin of op hun website. (https://www.plukweide.nl/)
Kom naar hun verhaal luisteren op 15 juni!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: