Ecoring (ecoproject)

In de aanloop naar EcoFest op 15 juni zullen we onze ecoprojecten, artiesten en duurzame en/of lokale ondernemers een spotlight geven.

Deze week met onze eigen organisatie en ecoproject, natuurlijk ‘Stichting Ecoring’ !

Stichting Ecoring gelooft in het slaan van een brug tussen de stad en natuur, door middel van het zelf kweken van groenten en fruit.
Daarnaast ook in het verbinden van de mens, het versterken van de lokale economie en de duurzaamheidsbeweging.

Sinds 2018 is Stichting Ecoring begonnen met het opzetten van een tuinderij in Schalkwijk aan het Tennispad. Voor het tuinseizoen werken wij met het CSA-principe (Community Supported Agriculture). Dit houdt in dat wij deelnemers zoeken die zich willen abboneren op de tuinderij. Je legt 150 euro in, in ruil voor circa 30 oogstweken. Denk aan seizoengebonden groenten zoals bladgroen in het voorjaar en kolen in het najaar. Je steunt een lokaal project en wij telen op een biologische manier.

Elke week kun je minimaal 3 verschillende soorten groenten komen ophalen of zelf oogsten. Je kunt langskomen op maandag, woensdag, zaterdag en zondag vanaf 12 tot 5 uur.

Wil je je aanmelden voor het tuinseizoen 2019 en/of heb je nog vragen? Mail dan naar info@ecoring.nl of bel naar 06-40775911.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: