Het Treinland. Op deze foto wordt een zeshoekige bak in elkaar gezet door twee vrijwilligers.

Landje aan het spoor

Sinds begin 2018, hebben wij een stuk land in de buurt van Ikea. Wij noemen het Treinland! Destijds was het ’t enige stukje land met een bestemmingplan voor stadslandbouw. Het is een lange smalle strook grond langs de spoorlijn. Vanwege de locatie zou het altijd moeilijk zijn om hier een sociale omgeving te creëren. Vanwege het reglement van de Participatiewet hebben wij geen toegang tot elektriciteit, water, toiletten of zelfs een opslag voor gereedschap.

Wij hebben het stuk grond geaccepteerd, omdat het zichtbaar is vanuit de trein. Door houten bakken te bouwen en daarin fruitbomen, fruitstruikjes en bloemen te planten, was het ons doel om er iets moois van te maken, zichtbaar voor de mensen die in de trein Haarlem binnenkomen rijden.

Gelukkig zijn er nieuwe ontwikkelingen gaande. 20tree, het bedrijf dat de Woodstock strandtent opbouwt, heeft een klein café gebouwd naast Haarlem Spaarnwoude station. Wij kunnen nu, in samenwerking met hen, sociale activiteiten organiseren om mensen in contact te brengen met ons Treinland project.

Treinland. Voorbijrijdende trein op de achtergrond met een paar zeshoekige bakken op de voorgrond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: