Een jonge met een prachtige krop eikenbladsla reikt over een stukje land naar een meisje dat het lachtend aanpakt.
Vrijwilliger tussen de pompoenen. Ze groeien goed want hij lacht en steekt zijn duim op

Tuinieren

Tuinieren is een belangrijk onderdeel van onze stichting. Naast het samen eten willen wij als groep onze eigen groenten en fruit laten groeien. Dit willen wij niet alleen omdat tuinieren therapeutisch werkt en mensen samenbrengt, maar ook omdat wij het belang van lokaal telen inzien. Niet alleen het milieu-ontlastende aspect is belangrijk, maar ook de persoonlijke verbintenis met het voedsel.

Wij willen vrijwilligers, buurtbewoners en eigenlijk iedereen enthousiast maken om zelf groenten en fruit te verbouwen. Hiervoor hebben wij een aantal begeleiders beschikbaar die van wanten weten en graag hun kennis willen doorgeven. Op de verschillende stukjes land staan andere doelstellingen centraal (denk aan Creatief, Biologisch Dynamisch, Agrarisch). Op elk van deze stukjes land (zie locaties) zijn er het hele jaar door dingen te doen. Denk hierbij aan ploegen in het voorjaar tot oogsten in het najaar.

Karma Kitchen. Vier jongeren zitten op de bank waarvan twee gitaar spelend

Karma Kitchen

Stichting Ecoring Haarlem staat niet alleen voor het verbouwen van lokale groenten met gezellige mensen, maar ook het samenzijn en het verbinden van mensen is één van de centrale doelstellingen. Daarom wordt er elke zondag “Karma Kitchen” georganiseerd. Dit is een concept waarbij er elke week bij een vrijwilliger van de stichting wordt gegeten. Er worden heerlijke vegetarische gerechten bereid en deze worden onder het genot van live achtergrondmuziek genuttigd. Aan het einde van de avond wordt er gevraagd om een kleine donatie, welke geheel naar draagkracht is. Als je dus weinig geld hebt om uit te geven, ben je nog steeds meer dan welkom om mee te eten!

Muziek

Door de verbindende werking van muziek, vinden wij het bij Ecoring Haarlem belangrijk voor de sfeer, dat de muziek door ons samen gespeeld wordt. Dit brengt een saamhorige en gemoedelijke stemming met zich mee.

Op zondag wordt er tijdens “Karma Kitchen” vrijelijk gejamd en worden er akoestisch covers gespeeld. Hierbij wordt het ontwikkelen van nieuw talent aangemoedigd en worden mensen aangespoord om gezellig samen muziek te maken. Meerdere vrijwilligers zijn heel bekwaam met instrumenten (en muziek in het algemeen) en willen je graag helpen met ontwikkelen van jouw muzikale talenten.

“Als je je met musiceren bezig houdt, dan gaat er een ongelimiteerde wereld open van inspiratie, enkel gelimiteerd door de begrenzing van je eigen fantasie.” (Kolmus, 2017)

Jonge speelt gitaar na Karma Kitchen. Op de achtergrond staan drie jongeren af te wassen?
Deze button Doe Mee met ook een blad als achtergrond, linkt naar een contactformulier om je op te geven als vrijwilliger of om mee te doen met Karma Kitchen
Button met Groen blad als achtergrond. Deze button linkt naar de pagina Sponsoring pagina

Evenementen

<< sep 2023 >>
mdwdvzz
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
.