Een jonge met een prachtige krop eikenbladsla reikt over een stukje land naar een meisje dat het lachtend aanpakt.
Vrijwilliger tussen de pompoenen. Ze groeien goed want hij lacht en steekt zijn duim op

Kom samen met gelijkgestemden

Stichting Ecoring Haarlem verbindt mensen door allerlei activiteiten samen te ondernemen. Wij eten wekelijks samen, tuinieren samen en klussen samen. Bij al deze dingen betrekken wij ook zoveel mogelijk nieuwe mensen, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Daarnaast is het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en hiervan te leren.

Doe iets positiefs

We zetten met elkaar projecten op die de mensen nog sterker verbinden. Met een ruim scala aan mogelijke activiteiten is er voor ieder wat te doen. De projecten zijn gericht op gezamenlijk ondernemen; zo zijn we constructief bezig in een gezellige sfeer. Dit maakt zelfs de iets mindere klussen fijn om aan deel te nemen. Je zet je tenslotte in voor het beter maken van de omgeving!

Kweek zelf voedsel

Het genot van zelf gekweekte groente is één van de dingen die onze vrijwilligers trekken. Het zelf tuinieren en maken van eigen groenten en fruit is niet alleen goed voor het milieu en de zelfstandigheid van mensen. Het is ook enorm fijn om samen te komen om op het land te werken en te zien hoe ons voedsel langzaam groeit. Onder goed gezelschap vliegt de tijd en kan er alweer geoogst worden. Volgens één van onze hoofd tuinders E. Fikier (2017): ‘Het verbouwen van gewassen gaat niet alleen om het cultiveren van de natuur, maar vooral om het cultiveren van de geest en om de mens te leren over zijn verbinding met de natuur.’

Deel met anderen

Wij creëren samenhorigheid onder onze mensen door zo veel mogelijk te delen. Van ideeën tot avondeten en van tijd tot kennis. Dit creëert echt een gemeenschap. Iedereen staat klaar om elkaar te helpen waar nodig.

 

Deze button Doe Mee met ook een blad als achtergrond, linkt naar een contactformulier om je op te geven als vrijwilliger of om mee te doen met Karma Kitchen
Button met Groen blad als achtergrond. Deze button linkt naar de pagina Sponsoring pagina

Evenementen

<< sep 2023 >>
mdwdvzz
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
.